I alle lejrene er der 10-15 lagmænd fordelt på de faste installationer. Her sørger de for, at alle de praktiske ting fungerer, så I kan koncentrere jer om at få en god sommerlejr. Inden lejren har 2-4 lagmænd gjort hver installation klar, så den er igang, når I kommer.

Lejrleder

På lejrlederkontoret holder en eller to Lejrledere til. I lejren er det dem, der sætter plaster på de spejdere, der er kommet til skade. Det er også dem, der ordner regnskab og sørger for, at hele lejren fungerer. Ellers ligger meget af deres arbejde før lejren. Det er dem, I kan ringe til med problemer eller spørgsmål inden lejren. De sender brev ud til de grupper, der ikke har været til Centerkursus. Et brev, der fortæller, hvad der blev besluttet, for eksempel m.h.t. fællesarrangementer og åbningstider for de forskellige installationer m.m.

Tutten

Om aftenen mødes vi allesammen i Tutten, hvor der er sang og musik. Det er også her I kan købe frugt, sodavand og slik. Vi sælger desuden Forlev stofmærker, -T-shirts samt postkort. Tuttelagmændene står for betjeningen i Tutten, og det er også dem, der ordner jeres proviant. Varerne i bestiller hjemmefra bliver leveret af osuma.dk og lægges i jeres respektive kasser i tørvare- og kølecontainer, som hver gruppe, patrulie eller klan får tildelt når I er på forlev.

Raftegården

I Raftegården finder I rafter i alle tænkelige størrelser. Der er rafter til almindeligt lejrarbejde og store pionerarbejder. Kun fantasien sætter grænser. Vi har rafter lige fra pløk- størrelse til 10 meters længde. For at det ikke skal være nødvendigt at save i rafterne, findes de opsavet i længder med en halv meters spring. Brænde finder I i vores Brændeskjul. Her ligger alt det tørre brænde, I skal bruge til madlavning og lejrbål.

Kørsel

Første gang I møder Kørsel, er på Skanderborg Station. Vi henter og bringer jeres bagage i vores lastbil. Kørsel henter også jeres proviant i Brugsen. Vores traktor og 2 vogne kører større ting rundt på området. Hvis I f.eks. vil bruge store rafter på 70.9 til lejrplads eller pionérarbejde, kan I aftale det med kørsels-lagmændene, der henter rafterne i Raftegården, og kører dem derhen, hvor I skal bruge dem.

Værksted

Forlevs værksted er Danmarks største Spejderværksted, og her kan I låne alt det værktøj, I har brug for, ud over jeres eget. En eller to lagmænd sørger for udlevering, og at værktøjet er nyslebet og godt vedligeholdt.

 

Vi har: Økser til ethvert formål.. -Save, stemmejern og stangbor til kulsøarbejde. -Mukkerter, spader, skovle og mure-værktøj. -8000 besnørings-reb samt taljer og tovværk. I er altid velkomne i Værkstedet, hvis I vil have gode råd og hjælp. Værkstedets motto er: " Vi har alt hvad I har brug for, og det vi ikke har, har I ikke brug for

Sommerhuset

Sommerhuset er centrets idéværksted, og herfra udspringer idéerne, som sætter kulør og farve på enhver lejr.

 

Der er 3-4 lagmænd knyttet til denne installation, og du vil næsten altid kunne finde mindst én af dem i Sommerhuset, parat med tips og sjove forslag til at gøre jeres sommerlejr helt speciel.

 

Vi har i Sommerhuset en stor samling instruktioner til aktiviteter f.eks. indenfor pioner, hvor du kan finde alt fra Storm P.-maskiner til Farø-broen, med udførlige arbejdstegninger. Desuden har vi et bibliotek med håndbøger og hæfter om alverdens ting.

 

Da dem der er i Sommerhuset, tit er med på samlingerne med skøre indslag, har vi også en stor garderobe, med udklædningstøj og rekvisitter til enhver tænkelig rolle.

 

Desuden har Sommerhuset materialer til alt fra boldspil til lun fingermaling. Alt dette og meget mere kan man låne, blot man aftaler det med en sommerhuslagmand.

 

Sommerhuset er også dem der koordinerer jeres hikes og ugeprogram, så ikke alle grupperne er i bageriet på samme tid. Sidst men ikke mindst er det Sommerhuset, som står for lejrens fællesarrangementer, så som lejrbål, natløb og fællesdag.

Med til en rigtig sommerlejr hører også en hike, og den begynder altid i Sommerhuset. Her hænger der et stort kort på væggen, der dækker egnen omkring centeret. På kortet er markeret forskellige seværdigheder, bl.a. virksomheder, kirker, museer og sidst, men ikke mindst, vores overnatningspladser. I hike-mapperne kan du så læse mere om de enkelte steder og planlægge jeres hike derefter. Sommerhuslagmændene har tid til at hjælpe og har mange erfaringer med hikes i området. På den måde er I sikre på, at I får netop den hike der passer til jer.

 

En hike kan varieres på et utal af måder, helt efter jeres fantasi, her er et par eksempler:

 

- Den traditionelle vandrehike, der kan krydres med virksomhedsbesøg og overnatning på høloft eller i bivuak.

- Tømmerflådehike på Ravnsø er en meget populær hike. På overnatningspladserne ligger rafter, vandcykelhjul og tønder, og når tømmerflåden er bygget kan I nemt transportere jer selv og jeres bagage over søen.

- Er man på sommerlejr med mini- eller junior- spejdere, er en endagshike til Århus lige sagen. Vi har hikeoplæg til Den gamle By, Tivoli Friheden, Rådhuset, Moesgård Museum og meget andet.

- En eftermiddag ud af lejren kan bruges i Skanderborg. På en time kan man gå ind til søbadet eller svømmehallen, der er en herlig forfriskende aktivitet på en varm sommerdag.