Lejrpladser på Forlev Spejdercenter

Hvad enten I tager til Forlev Spejdercenter som en enkelt patrulje, eller vælger at lave en divisions-sommerlejr med 1000 deltagere. Så vil der også være plads til jer på centret.

Her kan I læse en kort beskrivelse af lejrpladserne på Forlev Spejdercenter.

Ydes Eng

Lige ved siden at badebygningen, ligger en stor grøn eng, som vi kalder Ydes Eng.

Flere tusinde spejdere har gennem årene lavet lejrplads på dette vidunderlige stykke jord, og årsagerne er logiske:
Ydes Eng ligger tæt placeret på Tutten, toiletvognen og badebygningen, og har gode  tilkørelsesforhold, så man kan køre lejrudrustningen direkte til lejrpladsen.

Størrelsen af Ydes Eng gør at, op til 300 spejdere nemt kan være der.

Ydes Eng er i virkelighed et stykke marsk, og for at undgå underjordisk brand i Ydes Eng, må der ikke tændes bål direkte oven på jorden, derfor SKAL al båltænding enten ske som gammelmandsild, eller oven i olietønder. (Vi har selvfølgelig masser af olietønder, I kan bruge)

Hvis det har regnet meget, er det ikke muligt for personbiler at køre på Ydes Eng, snak derfor med Lejrlederne, før I selv kører ned på Engen. Alternativt kan vi hjælpe med Transport med traktor.

Lejrgaden

Med idylisk udsigt over Søen og tæt på både Shelter, rafter og vandposter, er lejrgaden er rigtig godt sted at placerer jeres lejrpladser.
Lejrgaden ligger lige præcis så langt væk fra Stuehuset og Tutten, at I bevarer følelsen af at have naturen for jer selv. Samtidig tager det ikke mere end 5 min at gå op til til Tutten og Badebygningen.

Lejrgaden minder nærmest om en villavej. På begge sider af vejen, er der nemlig plads til lejrpladser. I lejrgadens nordlige ende (mellem Nordgården og Bulhuset) er et plateu med plads til 1 stor eller 3 - 4 mindre lejrpladser.

Midt på lejrgaden har vi bygget vores Lille Raftegård. Her kan I hente rafter op til 4 meter længde. Længere rafter, brænde og treller skal hentes i Store Raftegård.

70.9

Bakken med centrets bedste udsigt (og kyssebænk) kaldes i daglig tale for 70.9

Det kan lyde som en stormundfuld at bygge lejrpladsen på en bakke, men det er slet ikke umuligt - og er gjort før.Den øverste del af 70.9 er plan, og kan rumme ca. 200 spejdere.

Ned langs den skrående side af 70.9 er det også muligt at lave lejrpladser. Her er det dog nødvendigt at lave vandrette platforme til teltene, ligesom der også skal tænkes lidt kreativt for at gøre køkkenbordet plant.  

Via Lejrgaden og op gennem Slugten, er det muligt for terræn-køretøjer at fragte lejrudrustning op til toppen af 70.9

Lejrpladser på 70.9 indeholder en del logistiske udfordringer som I bør afklare på Centerkursus, før I endeligt beslutter jer. Spejdernes oplevelser i forbindelse med denne udfordrene boform, gør dog besværet værd.